AMP

Accelerated Mobile Pages (AMP)

Google kondigde een tijdje geleden hun nieuwe project aan: Accelerated Mobile Pages (AMP)

Dit zou een volgende stap betekenen voor de mobiele revolutie. De AMP wordt niet gezien als nieuwe technologie. Het is namelijk simpelweg een pagina die veel sneller kan worden geladen door middel van aangepaste HTML-varianten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het houden aan bepaalde afspraken over bijvoorbeeld het gebruik van afbeeldingen en Javascript.

Google heeft de AMP ontwikkelt omdat er tegenwoordig erg veel gebruik wordt gemaakt van ad-blockers. Dit komt doordat advertenties steeds meer data gebruiken. Dit in combinatie met zware Javascripts zorgt ervoor dat pagina’s langzaam laden. In AMP worden deze zware elementen tegengegaan en vervangen door aangepaste AMP-elementen. Het systeem waar je vormgeving mee wordt bepaald, wordt ook aangepast in AMP-pagina’s. AMP kleedt je content dus als het ware uit. Zie hier het verschil tussen een normale mobiele pagina (links) en de AMP-pagina (rechts):

Accelerated Mobile Pages

In de zoekresultaten wordt a.d.h.v. een bliksemschicht met ‘AMP’ duidelijk gemaakt welke pagina’s vliegensvlug kunnen worden geladen, alleen dit wordt nog niet bij iedereen weergegeven.

AMP Google

Ernst Erik Wolzak.

Ernst Erik is grafisch vormgever, webdesigner, developer en Scrum Master binnen Cherry Communicatie. Hij heeft gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Amsterdam en op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar hij zijn Master of Arts heeft behaald. Het creëren van gebruiksvriendelijke oplossingen in combinatie met een goed ontworpen website is waar zijn passie ligt. Maar naast zijn werk doet hij ook nog veel aan webdesign, maar ook aan fotograferen en sporten. Verder is hij sinds kort vader geworden van een mooie dochter dus hier komt zijn passie voor fotografie mooi van pas. Ben je op zoek naar een nieuw website ontwerp, neem dan contact op.