Een kop-midden-staart.

Een kop, middenstuk en staart is voor een tekst belangrijk. Je wilt de lezer eerst informeren of enthousiasmeren en in het kort uitleggen waar de tekst over gaat. Vervolgens moet in het middenstuk het doel naar voren komen. Wat wil je bereiken met je verhaal? Uiteindelijk moet er een staart aanzitten. Een tekst eindigen zonder duidelijk slot of call-to-action voelt voor de lezer alsof het nog niet af was. Kortom; de structuur van een tekst is van belang bij een goede tekst.

Doel van de tekst.

Wat wil je bereiken met de tekst? Wil je je lezer tot een actie aanzetten, wil je informeren over een bepaald onderwerp of wil je een ervaring delen? Het doel van een goede tekst is belangrijk voor de manier van schrijven en voor de leesbaarheid.

Schrijf richting je doelgroep.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet wie je publiek is. Aan de hand daarvan kun je de schrijfstijl afstemmen en kun je kiezen hoe je je lezer wilt benaderen. Ga je voor de u-vorm of de je-vorm, ga je voor een ´hippe, vlotte´ schrijfstijl of is het nodig iets zakelijker te zijn? Dit soort dingen kun je alleen maar weten als je een duidelijke doelgroep voor ogen hebt.

Koppen en tussenkoppen.

Structuur door middel van een begin, midden en eind is belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de koppen en tussenkoppen. Dit zorgt ervoor dat het helder is waar de teksten overgaan, geeft duidelijkheid aan de lezer van de teksten. Ook voor de schrijver wordt het makkelijker om meerdere onderwerpen in een tekst te kunnen verwerken.

Geoptimaliseerd voor SEO.

Wil je goed gevonden worden via Google? Zorg dan dat je teksten en website geoptimaliseerd zijn voor SEO. Als je de teksten ook SEO technisch goed opbouwt, maakt dit dat je hoger in de organische zoekresultaten van Google terecht komt. Hoger in de zoekresultaten betekent meer vindbaarheid en meer vindbaarheid betekent meer traffic naar je website. Cherry Communicatie kan je helpen met het schrijven van goede teksten die geschikt zijn voor SEO.

Schrijven, een vak apart.

Word heeft een goede grammaticacontrole en informatie voor een tekst haal je van het internet. Je zou dus zeggen dat iedereen goede teksten kan schrijven. Toch is schrijven een vak apart. Hierboven staan een paar algemene tips voor het schrijven van goede teksten, maar het is ook een kwestie van foutloos Nederlands, weten hoe je de aandacht vast kunt houden en de goede zoekwoorden weet te formuleren. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van goede teksten? Of wil je het schrijven van teksten uitbesteden? Dan zit je goed bij ons. Onze tekstschrijvers zijn bedreven in het schrijven van teksten die geoptimaliseerd zijn voor Google. Daarnaast kun je bij Cherry Communicatie terecht voor meer, zoals brochures laten opmaken of een nieuwe website laten maken. Benieuwd? Neem vrijblijvend contact met ons op.