Concept & Design.

Wilde ideeën.

De concept en design fase is de eerste fase in het echte ontwikkel proces. In deze fase kijken we hoe we de website zo effectief en kwalitatief goed mogelijk neer kunnen zetten zodat deze optimaal bijdraagt aan de online strategie.

De eerste ideeën zijn vaak veel wilde ideeën. Er zijn plannen met allerlei functionaliteiten. Maar niet elke functionaliteit is altijd van toepassing en heeft soms zelfs een negatief effect. In deze fase identificeren we samen wat de website nu eigenlijk echt moet zijn, doen en bereiken en vertalen dat naar een design wat daar vlekkeloos op aan sluit voor een optimale User Experience.

Het concept.

Geen project is hetzelfde. Er zijn altijd wel unieke eigenschappen, wensen en technieken van toepassing.

Zo is ook geen functionaliteit hetzelfde. De ene webshop is de andere niet en de ene blog is niet hetzelfde als de andere. Een webshop of een blog bestaan er in ontelbaar verschillende soorten en maten en het is altijd goed om in een vroeg stadium te identificeren wat het plan is. Want wat in dit stadium niet goed uitgewerkt is, is in een vervolg stadium dan onmogelijk goed te realiseren wat afbreuk doet aan de uiteindelijke kwaliteit.

Wanneer goed uitgedacht zorgen de functionaliteiten samen uiteindelijk voor een sluitend kwalitatief sterk concept. Wat prettig is voor zowel de klant, als de gebruiker.

Een optimaal design.

Een goede eerste indruk telt voor twee. Maar zonder positief vervolg wordt deze snel alweer vergeten. Daarom zoeken wij in onze ontwerpen altijd de balans in een visueel creatief en tof design samen met de beste functionaliteit. Door het design naadloos op het concept aan te laten sluiten verzekeren we de gebruiker niet alleen van een duidelijke route naar zijn doel, maar ook van een comfortabele en prettige weg er naar toe.