Website Onderhoud door Cherry Communicatie.

Nadat we je website hebben ontwerpen en gebouwd publiceren we je WordPress website en staat deze online. Vanaf dat moment onderhouden we ook je website. Wat er zoal nodig is na live-gang willen we je laten weten, want dit is vaak onbekend terrein.

Wij updaten de website periodiek. Dit is vooral nodig voor de veiligheid en om de websites technisch up-to-date te houden.

Updaten.

WordPress is voortdurend in ontwikkeling doordat het CMS wereldwijd wordt gebruikt. Door ontwikkelaars over de hele wereld wordt er continue gewerkt aan verbeteringen van WordPress CMS en de plugins van WordPress.

In veel gevallen gaat het om kleine verbeteringen waar je als website bezoeker of eigenaar van de website niets van merkt. Elke dag zijn er mensen die website proberen te hacken en naar lekken zoeken in het systeem. Om deze hackers buiten de deur te houden zijn de updates nodig om de mogelijke beveiligingsissues te dichten.

Het updaten van een website is naast de veiligheid ook om de website technisch up-to-date te houden. Het gevaar van het niet updaten van een website is dat deze verouderd en op een gegeven moment niet meer werkbaar is. Met het updaten van WordPress en de plugins zorg je ervoor dat er geen bugs ontstaan en de prestaties en snelheid van de website blijven behouden.

Back-ups.

Naast de dagelijkse en wekelijkse automatisch back-ups doen wij deze ook handmatig bij elke periodieke update. Mocht er onverhoopt toch gebeuren dat de website wordt gehackt is er altijd een mogelijkheid om deze terug te halen en te herstellen. Hopelijk is dit natuurlijk nooit nodig, maar veiligheid gaat voor alles.

De Server.

Niet alleen de websites wordt geupdate, ook de server waar de website op draait. Dit gaat vooral om veiligheidsupdates, maar kunnen ook updates zijn die de prestaties en snelheid van de website verbeteren.

Testen.

Het updaten van een website kan ervoor zorgen dat er bugs ontstaan in het uiterlijk of functionaliteit van de website. Zo kan een onderdeel van de website bijvoorbeeld ineens niet goed responsive meer zijn na een update. Wij testen websites daarom altijd na het updaten om dit soort foutjes op te sporen en meteen op te lossen. Dit is ook de reden dat wij updates handmatig uitvoeren en niet door een automatisch systeem.

Zo zorgen we er op de achtergrond voor dat je website goed online zichtbaar is en goed blijft functioneren. Meer weten over het onderhouden van je website? Laat het ons weten.