Zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachines als Google en Bing zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Van een paar nieuwe schoenen tot de dichtstbijzijnde supermarkt: alles zoeken we op. Jouw potentiële klanten doen dat ook! Maar als jouw website niet in de zoekresultaten naar boven komt, loop je deze klanten mis. Daarom is het belangrijk dat je je website ‘aanpast’ voor zoekmachines. Dit noemen we Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie.

Het begin SEO onderzoek

Wil jij ook gevonden worden op de juiste zoektermen? En zo meer klanten binnenhalen? Dat kan. Als je die vraag neerlegt bij Cherry Communicatie, krijg je eerst een SEO (zoekmachine optimalisatie) onderzoek. Bij dit onderzoek kijken we naar de huidige stand van zaken wat betreft de vindbaarheid van je website. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft iedere pagina een metatitel en beschrijving?
  • Zijn de juiste zoekwoorden verwerkt in de tekst?
  • Kloppen alle URL’s van je website?

Voor het SEO onderzoek wordt ook vastgesteld welke doelen je wilt bereiken met het verbeteren van je SEO. Deze doelstellingen kun je vervolgens meten door gebruik te maken van Google Analytics. Met dit gratis programma van Google krijg je onder andere inzicht in het aantal bezoekers op je website, de tijd die zij op je website hebben doorgebracht en vanaf welke website ze bij jou zijn gekomen.

On page optimalisatie

Als de uitgangspositie en doelstellingen voor de zoekmachine optimalisatie zijn bepaald, kan Cherry Communicatie aan de slag. Door bepaalde verbeteringen aan te brengen op je website, vergroten we je vindbaarheid op bepaalde zoekwoorden. Dit noemen we ‘on page optimalisatie’. De verbeteringen zijn onder andere:

  • Opzetten van een goede koppenstructuur (H1 t/m H4)
  • Verwerken van zoekwoorden in titels, tussenkopjes en alinea’s
  • Toevoegen van alt teksten aan afbeeldingen

Linkbuilding

On page optimalisatie is niet de enige manier om je vindbaarheid te vergroten. Het is de eerste stap in zoekmachine optimalisatie, maar om Google ervan te overtuigen dat jouw website waardevol is, moet je meer stappen zetten. Linkbuilding is een voorbeeld van off page optimalisatie. Zoals de naam al doet vermoeden bouw je een netwerk van links op die van en naar jouw website leiden. Voor Google is dat een teken dat jouw website als relevant wordt gezien door anderen, en dus een reden om jou hoger te plaatsen in zoekresultaten.